EXCURSIÓ AL MONTGRÒS (1133M)



SANTA CECÍLIA-MONTGRÒS-SANTA CECÍLIA


PRESENTACIÓ DEL LLOC:

On som: Monestir de Santa Cecília de Montserrat. A la Catalunya Central, pertany al municipi de Marganell, comarca del Bages.

Com arribar-hi: En cotxe, per la carretera BP-1103 quilòmetre 5,5. Que uneix el Monestir de Montserrat amb El Bruc.

Què hi volem fer: El cim del Montgròs és un bon mirador del massís per la ubicació central on es troba. La pujada per la banda de Santa Cecília seguint el camí de la Font del Llum permet gaudir d’un bosc obac i de trams divertits de canal. La baixada la farem pel coll del Miracle amb força pendent. Durant el camí passarem per la font del Llum, font de la cadireta, Bassal dels Avellaners i balma de les Pruneres.

FITXA TÈCNICA

Tipus de ruta: Circular

Alçada de sortida: 677m.

Alçada màxima: 1133m.

Desnivell teòric acumulat: 456m.

Temps aproximat de l'excursió: 3h.

Distància total: 7 km.

Dificultat: Mitjana

Material necessari: Bon calçat, aigua, alguna cosa per menjar... i un mapa de la muntanya.

Itinerari: Monestir de Santa Cecília, camí de la font del Llum, Portell de Migdia, coll del Montgròs, coll de les Comes, coll del Miracle, canal del Miracle i GR 172 fins al punt de sortida.






DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Del Monestir de Santa Cecília, sortim per la carretera cap a Can Maçana fins a trobar, més enllà, unes escales que s’enfilen a la nostra esquerra. Hi ha un cartell que indica que per allà es va a la canal del Llum. També hi ha marques del GR.

Més endavant, trobem una cruïlla i agafem el camí de la dreta. Anem seguint el GR 172 fent petites pujades i baixades.

Arribarem a una nova cruïlla, deixarem el camí del GR i agafarem el camí de l’esquerra. Indicat com a camí de la Font del Llum.

Aneu pujant i abans d’entrar a la canal hi ha un camí a la dreta que us durà a la Font de la Llum, amagada darrera d’una llastra de roca despresa. Val la pena porta un lot per veure dins la font ja que aquesta està a les fosques.

Torneu al camí que puja per la canal i aneu remuntant-la. Els darrers metres són els pitjors. Un cop a dalt haurem arribat al portell del Migdia.

Comencem a baixar seguint el camí. Deixarem a la nostra dreta un camí que ens portaria a Els Ecos, conegut com canal del Micos, zona equipada. Continuarem baixant. Més endavant trobarem a la nostra esquerra un altre camí, aquest porta al Camell de Sant Jeroni.

Arribarem a la canal del Migdia i haurem d’agafar el camí de la dreta amb marques blanques que puja a la font de la Cadireta i el Montgròs. Hi ha un cartell que ho indica.

Seguim el camí i passem per un tram molt espectacular i força aeri, que dóna una mica d’al·licient i perspectives a l’excursió.

Passat el tros més aeri, el camí gira i s’enfila a buscar el coll del Montgròs, deixant a la nostra dreta l’espectacular paret de la Roca Plana dels Llamps.

Des del coll, seguir l’ampla carena de la nostra dreta que ens portarà al cim del Montgròs. El mirador del cim del Montgròs ofereix una àmplia perspectiva de Montserrat.


Magnífiques vistes de la zona de les Agulles, els Frares, els Ecos, la comarca de l'Anoia, Sant Jeroni i la comarca del Baix Llobregat.

La baixada la farem pel Coll de les Comes. Tornem al camí i anem a l’esquerra. La baixa és un tram curt però força dret. Al final de la baixada trobarem un cartell que diu: Montgròs.

Aquí començaria el camí de la Canal Roja a l’esquerra. Nosaltres agafarem el camí de la dreta. Direcció al bassal dels Avellaners.

Atenció més endavant, ja que en un revolt molt tancat del camí, comença un altre camí que porta a la Miranda del Ecos i que estàs marcat en pintura de color blau. És fàcil equivocar-se ja que està en la mateixa direcció que anem caminant. Només hem d’estar atent a seguir les marques grogues del camí.

Un cop passat el bassal dels Avellaners, arribarem al Coll de les Comes i al torrent de la Coma Alta i li donarem la volta a la Vella. Seguint les marques grogues arribarem a la balma de les Pruneres i seguidament al Coll del Miracle.

Un cop al Coll del Miracle, hem d’agafar un camí en marques blanques que marxa a la dreta, fàcil de veure ja que fa baixada. Deixem el camí recta que porta al Coll de Porc i anem baixant per la canal del Miracle. La baixada es fa un pèl llarga i cansada.

Al final de la canal trobarem el GR 72 que ens durà al punt d’inici de l’excursió. El seguirem cap a la dreta i només cal anar seguint les marques blanques i vermelles del GR.


Passarem per un tram equipa amb una barana i escales de ciment. trobarem un parrel de camins a l'esquerra que porta a la carretera, nosaltres seguim recte per les marques de GR. Creuarem uns corriols de roques despreses i un torrent de dimensions considerables.

Més endavant trobem la cruïlla de l'inici del cami de la font del Llum. Nosaltres seguim recte i desfem el camí fet al principi de l'excursió.

NOTES:

Els temps és orientatiu. S'ha de tenir en compte les parades per gaudir del paisatge i el temps empleat si pareu a esmorzar. Vigileu de no confondreu-us i que en comptes de pujar al cim del Montgròs us enfileu cap a la Salamandra i els Ecos. Hi han trams una mica relliscosos en cas de pluja. Si ho preferiu, podeu fer la volta al revés.

FOTOS DE LA SORTIDA


1 comentari:

jaloza ha dit...

SORTIDA AL MONTGROS

Publica un comentari a l'entrada

Anar amunt